مرتضی طباطبایی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان اصفهان که از 7 تا 10 مهر در اصفهان برگزار می شود، اظهار داشت: جمع شدن اهالی تئاتر گرد یکدیگر سبب تبادل اندیشه ها، زمینه سازی بروز خلاقیت و ایجاد یک رقابت نصفه و نیمه سالم می شود.
وی افزود: صرف حضور پیشکسوت ها در کنار جوان ها در جشنواره سبب ایجاد تعامل بین اندیشه های گذشته و کنونی و کمک به پیشبرد هنر تئاتر می شود.
طباطبایی بیان داشت: باید کارگاه های تخصصی و آموزشی در جشنواره برگزار شود و پیشکسوت ها به آموزش جوانان بپردازند و آنها را هدایت کنند، چرا که گروه های تئاتر اصفهان نیازمند فراگیری دانش پیشینیان تئاتر هستند.
وی ادامه داد: پیشکسوت های تئاتر اصفهان را باید به خدمت گرفت و نباید آن را را یله و تنها رها کرد، چرا که این موضوع هم سبب سرخوردگی آنها می شود و هم سبب می شود تجارب آنها از دست برود.
این کارگردان تئاتر گفت: جشنواره تئاتر امسال نسبت به جشنواره های سال های گذشته 20 درصد از لحاظ کیفی رشد داشته، اما هنوز هم تا رسیدن به ایده آل ها فاصله داریم.
وی افزود: متاسفانه هنوز چهره های جدید کارگردانی تئاتر در این جشنواره معرفی نشده اند، چون آنها به تجربه کافی برای رقابت با پرکارها نرسیده اند و جای کار بیشتری دارند، ولی کم کم دارند چهره های جدیدی به ویژه در عرصه بازیگری به تئاتر وارد می شوند.
طباطبایی بیان داشت: مخاطبان این جشنواره مردم عادی نیستند، بلکه 100درصد مخاطب خاص هستند که شامل اعضای گروه های شرکت کننده در جشنواره و خانواده های آنها هستند.
وی اظهار داشت: به دلیل وجود رقابت در جشنواره گاهی اوقات ممکن است بازخوردهای ویژه ای در بین اعضای سایر گروه ها به هنگام تماشای یک اثر ایجاد می شود که این واکنش ها و انتقاد از سایر آثار ناشی از رقابت و برای مطرح کردن خود است.
این کارگردان تئاتر گفت: آثار برای حضور در این جشنواره باید الزاما بعد یا قبل از جشنواره اجرا داشته باشد که این موضوع خوب است و سبب می شود آثار بتوانند برای مخاطب عام هم اجرا شوند که این موضوع به پیشبرد کلی تئاتر کمک می کند.
وی افزود: من به رقابت اعتقاد ندارم اما این جشنواره اتفاق بزرگی در عرصه تئاتر استان است و باید آن را غنیمت شمرد.
طباطبایی بیان داشت: داورانی که از تهران می آیند، تئاتر اصفهان را در سطح این شهر نمی بینند و توقع و انتظار بیشتری از این شهر دارند و در حقیقت هم اصفهان پتانسیل بالایی در عرصه تئاتر دارد.
وی ادامه داد: افراد کارکشته در عرصه تئاتر اصفهان بسیار هستند، اما روز به روز شاهد سرخوردگی و انزوای بیشتر آنها هستیم، در حالی که مسئولان باید این پیشکسوت ها را به خدمت بگیرند و اگر در طول سال دو نمایش را فقط به عهده پیشکسوت های اصفهان بگذارند، دنیا خواهد دید که اصفهان هنوز صاحب تئاتر است.
این کارگردان تئاتر اظهار داشت: این موضوع غم بار و تاسف انگیز است چراکه اگر می خواهند به داد تئاتر برسند، باید پیشکسوت های تئاتر اصفهان را دریابند و تحصیل کرده های تئاتر اهمیت دارند و سر جای خود هستند، اما باید توجه کرد که تجربه حرف اول را می زند.
نظر شما